Обезкостяваме птичето месо и оформяме парчета (пържолки) с дебелина 2 см. Осоляваме на вкус - 20 г сол на 1 кг месо, поставяме в тавичка, която повдигаме от едната страна.
Така месото престоява 6-8 часа, за да се осолят парчетата и да се отдели водата им. После го изпържваме в сгорещена мазнина, която е в съотношение от 2 части олио и 1 част свинска мас или краве масло или 1 част олио и 1 част свинска мас или краве масло, до зачервяване от двете страни.
Нареждаме изпържените парчета направо в буркани. Между тях слагаме по няколко зърна черен пипер и заливаме с мазнината, в която сме ги пържили. Тя трябва да ги покрива добре.
Върху изстиналата мазнина опъваме кръгче целофан, изрязано по отвора на буркана, за да го изолираме от въздуха. Може и върху целофана да налеем пласт от 1 см растително масло или 2 мм разтопен парафин.
Затваряме бурканите и ги обвиваме в хартия, за да не прониква в тях светлина. Съхраняваме ги на сухо и студено място. Тези консервирани буркани с птиче месо имат трайност повече от 5-6 месеца.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...