Кулинарни рецепти » Яхния от свинско месо и нахут

 Яхния от свинско месо и нахут

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г месо от младо прасе
• 600-700 г нахут
• 2-3 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме тлъсто месо от младо прасе и го нарязваме на парчета. Задушаваме го в тенджера в собствената му мазнина заедно със ситно нарязания лук.

Отделно киснем нахута 10 часа в студена вода. След това го олющваме и го прибавяме към месото. Доливаме малко топла вода и оставяме ястието да ври на тих огън. Необходимо е месото да стане меко, но не разварено и разкъсано, а нахутът да омекне, но зърната да останат цели /да не се разкашкат/.

Посоляваме яхнията, когато е напълно готова, защото в противен случай нахутът няма да може да се свари.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало