Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко шилешко, агнешко или телешко месо
• 600 г зелена бакла
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• сокът от 1 лимон
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. черен пипер
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни хапки и го запържваме в мазнината. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме.
Слагаме баклата, която сме нарязали на малки парченца. Задушаваме около 5 мин, поръсваме с черния и червения пипер, добавяме ситно скълцания чесън, заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме на вкус, захлупваме и варим около 1 час на умерен огън /докато месото и баклата омекнат/.
Накрая сгъстяваме с брашното, което сме препекли и сме размили с 1 к.ч. вода, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър и отстраняваме от огъня. Подправяме готовото ястието с лимонов сок.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...