Кулинарни рецепти » Пролетна яхния

 Пролетна яхния

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг месо по избор
• 4 връзки пресен лук
• 2 стръка чесън
• 2-3 морковчета
• 2-3 листа от маруля
• 5-6 гъбки
• 2 ч.ч. месен бульон /или вода/
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. вино
• 4 с.л. олио
• четвърт пакетче краве масло
• магданоз, копър, джоджен
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите и другите несмилаеми части. Нарязваме го на пържоли, които начукваме от двете страни и леко запържваме в загрятото олио.

След като извадим месото, в същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови, гъби, чесън, лук и листа от маруля. Поръсваме ги с червения пипер и брашното, разбъркваме ги с доматеното пюре и заливаме с топлия бульон /или вода/.

Когато сосът кипне, прибавяме месото и виното, посоляваме и варим ястието на умерен огън, докато месото омекне. Преди да поднесем, заливаме ястието с разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязани магданоз, копър и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало