Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг месо по избор
• 4 връзки пресен лук
• 2 стръка чесън
• 2-3 морковчета
• 2-3 листа от маруля
• 5-6 гъбки
• 2 ч.ч. месен бульон /или вода/
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. вино
• 4 с.л. олио
• четвърт пакетче краве масло
• магданоз, копър, джоджен
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от костите и другите несмилаеми части. Нарязваме го на пържоли, които начукваме от двете страни и леко запържваме в загрятото олио.
След като извадим месото, в същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови, гъби, чесън, лук и листа от маруля. Поръсваме ги с червения пипер и брашното, разбъркваме ги с доматеното пюре и заливаме с топлия бульон /или вода/.
Когато сосът кипне, прибавяме месото и виното, посоляваме и варим ястието на умерен огън, докато месото омекне. Преди да поднесем, заливаме ястието с разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязани магданоз, копър и джоджен.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...