Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 4 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.ч. вино
• 10 зърна черен пипер
• 5-6 зърна бахар
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от костите, нарязваме на парченца и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер.
Заливаме ястието с бульон или гореща вода, посоляваме и оставяме да ври на умерен огън. Когато месото омекне, прибавяме черния пипер, бахара и виното. Готовото ястие трябва да остане на мазнина.
Поднасяме кебапа поръсен със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...