Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 свински крак
• 500 г свински ребра
• 500 г свинско месо от коремната част
• 3-4 глави чесън
• 500 г дребен лук
• 500 г дребни картофи
• 1-2 люти чушки
• 500 мл червено вино
• 1 к.ч. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера.
Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода.
Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...