Кулинарни рецепти » Чешки коледен козунак

 Чешки коледен козунак

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 80 г захар
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 500 г брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 щипка сол
• 50 г стафиди
• 1 ванилия
• 30 г мая
• 1 ч. л. захар за закваската

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре 30 г захар, 60 г масло и 2-та жълтъка. Добавяме яйцето и бием до пяна. Заквасваме маята с 1 ч. л. захар и прясното мляко. Събираме всички продукти, без останалото масло.

Правим твърдо тесто и го оставяме да втаса. После разстиламе тестото на правоъгълник и го намазваме с останалото масло. Месим го малко и го разделяме на 9 равни части, от които правим 3 дълги ивици.

Сплитаме ги на плитка, която увиваме и съединяваме в кръг. Печем в средно силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало