Кулинарни рецепти » Кокосови козуначета със сирене и бонбон

 Кокосови козуначета със сирене и бонбон

Продукти:

• 1 доза втасало козунчено тесто
• 1 пакетче сирене “Крема” или прясна, несолена извара
• 1/2 ч.ч. бита сметана
• 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
• 3-4 с.л. пудра захар
• 2 пликчета ментови желе бонбони
• 5 бучки захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

От тестото разточваме кора върху наръсена с нишесте повърхност, която режем на парченца. Във всяко слагаме по малко от пълнежа, приготвен от сиренето, размесено с ароматизираната сметана, 2/3 от кокоса и захарта. В средата на всяко парченце слагаме ментов бонбон и завиваме внимателно.

В намаслена с кокосова мазнина тава редим соленките, отгоре ги намазваме с битото яйце, наръсваме с кокосови стърготини, счуканите на едро бучки захар и изпичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало