Кулинарни рецепти » Кокосов козунак

 Кокосов козунак

Продукти:

• 700 г брашно
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. кокосова мазнина
• 1 пликче кокосови стърготини
• 1 к.ч. бели стафиди
• мастика или кокосов ликьор
• 2 ванилии
• 40 г мая захар
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка сол

Всички продукти за козунака трябва да са стояли 3-4 часа на стайна температура. Брашното трябва да е фино и пресято със солта. Омесваме тесто, което щом почне да пуска мехурчета, оформяме на топка, покриваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло да втасва.

След около час премесваме тестото. Слагаме кардамона и ванилиите. Подсушаваме накиснатите в алкохола стафиди и от тях ръсим при двете месения. Тестото разделяме на части и сплитаме на три плитки, които слагаме като венец в по-голяма намазана кръгла форма. Оставяме го повторна да втаса, наръсваме го с кристална захар и кокосови стърготини и го печем в загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало