Кулинарни рецепти » Раци с ориз

 Раци с ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 25 рака
• 2-3 корена от магданоз
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Варим магданозените корени 30 мин. Прибавяме живите раци, на които сме изчистили средната перка на опашката и червата. Варим 1 час. Изваждаме раците, оставяме да изстинат и изваждаме месото от щипките и опашките.

Нарязваме лука на дребно, запържваме го леко в мазнината и заливаме с бульона от раците. Като кипне, прибавяме ориза, посоляваме, похлупваме и варим на тих огън.

Готовия ориз изсипваме в чиния и заглаждаме отгоре. Върху него нареждаме месото от опашките на раците навън, а това от щипките - навътре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало