Продукти:
• 200 г сварен и пасиран боб
• 1 голяма глава лук
• 100 мл зехтин
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер
• маслини и магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Настъргваме на ситно ренде лука и го смесваме с пасирания боб.
Докато пюрето е още топло, подправяме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок. Разбъркваме хубаво и украсяваме с магданоз и маслини.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...