Продукти:
• 500 г свински черен дроб
• 250 г сланина
• 3 глави лук
• 50 г краве масло
• 1 малка консерва риба
• 3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 250 г заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• ябълки и боровинки за украса
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на по-големи парчета и заедно със сланината го прекарваме 2 пъти през месомелачка.
Сгорещяваме маслото и изпържваме до златисто нарязания на ситно лук. След като изстине, го прибавяме към каймата заедно със ситно нарязаната риба, разбитите със сметаната яйца и брашното. Подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз.
Намасляваме продълговата кексова форма, застиламе дъното й с фолио, изсипваме сместа, слагаме я в друг, по-голям съд с вода и печем на водна баня около 1 час.
Оставяме пастета да си изстине във формата. После го обръщаме го в продълговато плато и украсяваме с нарязаните на половинки и изчистени от семките ябълки, които сме напълнили с боровинки.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...