Кулинарни рецепти » Шведски пастет

 Шведски пастет

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 250 г сланина
• 3 глави лук
• 50 г краве масло
• 1 малка консерва риба
• 3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 250 г заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• ябълки и боровинки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на по-големи парчета и заедно със сланината го прекарваме 2 пъти през месомелачка.

Сгорещяваме маслото и изпържваме до златисто нарязания на ситно лук. След като изстине, го прибавяме към каймата заедно със ситно нарязаната риба, разбитите със сметаната яйца и брашното. Подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз.

Намасляваме продълговата кексова форма, застиламе дъното й с фолио, изсипваме сместа, слагаме я в друг, по-голям съд с вода и печем на водна баня около 1 час.

Оставяме пастета да си изстине във формата. После го обръщаме го в продълговато плато и украсяваме с нарязаните на половинки и изчистени от семките ябълки, които сме напълнили с боровинки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало