Кулинарни рецепти » Хайвер от мозък

 Хайвер от мозък

Продукти:

• 1 телешки мозък
• 1 ч.ч. олио
• лимонов сок, черен пипер
• чесън, сол

Начин на приготвяне:

Киснем мозъка 1 час в студена вода, обелваме ципата и го варим в подсолена вода. Отцеждаме, почистваме го от костички и го пасираме.

Прибавяме с бъркане лъжица по лъжица олиото, подправяме със сол, черен пипер, лимонов сок и счукан чесън и бием сместа с дървена лъжица, докато стане пухкава.

Нареждаме хайвера в чинийки и украсяваме с маслини и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало