Продукти:
• 1 ч.ч. грис
• 5 ч.ч. вода
• 1 малка глава лук
• 1 к.л. лютеница
• 1 жълтък
• сокът на 1 лимон и малко разтворено лимонтузу
• 2 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме водата с малко сол на огъня да заври. При непрекъснато бъркане прибавяме гриса на тънка струйка, за да не стане на бучки. След 2-3 минути, през които бъркането не спира, грисът е готов.
Оставяме го да изстине напълно. Прибавяме жълтъка, лютеницата, лимоновия сок, настъргания на ситно ренде лук и малко сол. Разбъркваме добре.
При непрекъснато бъркане на сместа с миксера сипваме по малко олиото. В процеса на бъркането подправяме на вкус със сол и лимонтузу. Готовият хайвер съхраняваме в буркан в хладилника.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...