Продукти: (за 4 порции)
• 300 г сварен ориз
• 100 г сметана
• 100 г сирене
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме натрошеното сирне с разбитите сметана и яйца. Прибавяме ориза и по-голямата част от маслото и разбъркваме добре.
Намазваме с останалото масло стените на 4 гювечета и разпределяме в тях сместа. Печем на водна баня при умерена температура.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...