Продукти:
• 140 г брашно
• 280 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 140 г захар
• кората от половин лимон
• 1 ч.ч. счукани лешници
• 1 ч.ч. сладко по желание
• пудра захар за ръсене
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото, като постепенно добавяме разбитите жълтъци. Слагаме останалите продукти и бъркаме. Замесваме тесто.
Оформяме топки с големината на орех и правим дупчица във всяка от тях. Нареждаме в намазнена тава, намазваме с разбитото яйце и посипваме със счуканите лешници. Печем в умерена фурна. Когато се опекат, пълним дупчиците със сладко и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...