Продукти:
• 140 г брашно
• 280 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 140 г захар
• кората от половин лимон
• 1 ч.ч. счукани лешници
• 1 ч.ч. сладко по желание
• пудра захар за ръсене
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото, като постепенно добавяме разбитите жълтъци. Слагаме останалите продукти и бъркаме. Замесваме тесто.
Оформяме топки с големината на орех и правим дупчица във всяка от тях. Нареждаме в намазнена тава, намазваме с разбитото яйце и посипваме със счуканите лешници. Печем в умерена фурна. Когато се опекат, пълним дупчиците със сладко и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...