Продукти:
• 140 г брашно
• 280 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 140 г захар
• кората от половин лимон
• 1 ч.ч. счукани лешници
• 1 ч.ч. сладко по желание
• пудра захар за ръсене
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото, като постепенно добавяме разбитите жълтъци. Слагаме останалите продукти и бъркаме. Замесваме тесто.
Оформяме топки с големината на орех и правим дупчица във всяка от тях. Нареждаме в намазнена тава, намазваме с разбитото яйце и посипваме със счуканите лешници. Печем в умерена фурна. Когато се опекат, пълним дупчиците със сладко и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...