Кулинарни рецепти » Мусака с карфиол

 Мусака с карфиол
(Хърватска)

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г кайма (смес)
• 600 г карфиол
• 4 яйца
• 100 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• 100 г заквасена сметана
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме карфиола и го варим в подсолена вода до омекване. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди. Приготвяме средно гъсто тесто от брашното, млякото и 2 яйца.

Накъсваме отцедения карфиол на малки розички, които потапяме в тестото, а след това изпържваме.

Отделно нарязваме лука на ситно и го пържим до златисто. Слагаме каймата и също я запържваме. Изчакваме да поизстине и прибавяме 1 яйце, черен пипер и сол на вкус.

В намаслена тавичка нареждаме ред карфиол, разстиламе каймата и покриваме с останалия карфиол. Разбиваме последното яйце със сметаната, заливаме мусаката, слагаме тук там парченца масло и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало