Кулинарни рецепти » Кебап върху ориз

 Кебап върху ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко /или свинско/ месо
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• половин глава запечен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета /по 6-7 парчета за порция/ и леко го запържваме в сгорещеното олио, след което го разбъркваме заедно със ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Заливаме с малко вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме, докато месото омекне.

Сгорещяваме маслото и слагаме в него изчистения и измит ориз заедно с нарязания запечен лук и 5-6 зърна черен пипер. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме в умерена фурна, докато оризът набъбне и омекне.

Оформяме порциите за сервиране, като слагаме месото за всяка порция на дъното на купа, покриваме с част от ориза, притискаме добре и обръщаме в чиниите за сервиране. Преди да поднесем, заливаме със соса от задушаването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало