Кулинарни рецепти » Кебап върху ориз

 Кебап върху ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко /или свинско/ месо
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• половин глава запечен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета /по 6-7 парчета за порция/ и леко го запържваме в сгорещеното олио, след което го разбъркваме заедно със ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Заливаме с малко вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме, докато месото омекне.

Сгорещяваме маслото и слагаме в него изчистения и измит ориз заедно с нарязания запечен лук и 5-6 зърна черен пипер. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме в умерена фурна, докато оризът набъбне и омекне.

Оформяме порциите за сервиране, като слагаме месото за всяка порция на дъното на купа, покриваме с част от ориза, притискаме добре и обръщаме в чиниите за сервиране. Преди да поднесем, заливаме със соса от задушаването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало