Кулинарни рецепти » Пълнени домати с агнешко

 Пълнени домати с агнешко

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг домати
• 500 г агнешка кайма
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. мазнина
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме големи и здрави домати, отрязваме им капачета откъм дръжките и издълбаваме вътрешността.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината мазнина. Отстраняваме запръжката от огъня и я смесваме с ориза, каймата, половината от издълбаната вътрешност на доматите, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним доматите с тази смес.

Захлупваме отворите с отрязаните капачета и нареждаме доматите в тавичка, която сме застлали с останалата вътрешност от доматите. Посоляваме и наливаме останалата мазнина. Печем в умерено силна фурна. Когато ястието е почти готово, заливаме с разбитите с прясното мляко яйца и допичаме още 10 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало