Кулинарни рецепти » Печени гнезда от юфка

 Печени гнезда от юфка

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г плоска и дълга юфка
• 150 г кашкавал
• 1 с.л. краве масло
• сол,
• масло за тавата

За плънката:

• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко
• 4 домата
• 250 г дребни печурки
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• босилек
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в по-голямо количество подсолена вода, отцеждаме я и я объркваме с маслото. Оставяме я да поизстине.

Намасляваме тавичката за печене и загряваме фурната на 200°C. Оформяме в тавичката от юфката 8 гнезда, запълваме всяко с една от плънките, наръсваме с настърган кашкавал и печем на 180°C около 10 мин., докато поруменее кашкавалът. Поднасяме ястието топло.

Доматената плънка приготвяме по следния начин:Отцеждаме целите домати от консерва, разполовяваме ги и ги поръсваме със сол и черен пипер. Разбиваме яйцата с прясното мляко и ги изсипваме върху доматите. Поръсваме с босилека.

Гъбената плънка приготвяме като изчистваме гъбите от пънчетата, обтриваме им шапките и ги пържим в сгорещено олио или масло заедно с нарязания на тънки фили лук. Добавяме сол, черен пипер и лимонов сок.

Посочените продукти за плънки са напълно достатъчни за 8 гнезда.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало