Кулинарни рецепти » Телешко по испански

 Телешко по испански

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г телешко месо
• 3 връзки корени за супа
• 2 картофа
• 2 ябълки
• 2 люти чушлета
• 3-4 домата
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1/2 к.ч. червено вино
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от несмилаемите части, нарязваме го на порции и го варим в малко вода, към която сме прибавили 2-3 с.л. олио. После го отцеждаме.

Почистваме корените за супа и ги настъргваме с ренде заедно с картофите, доматите, лютите чушки, ябълките и лука. Прибавяме счукания чесън и 3-4 с.л. олио, посоляваме и разбъркваме.

Намазваме дъното на тенджерата с 1 с.л. олио и разстиламе половината от зеленчуковата смес. Върху нея нареждаме отцеденото от бульона месо и покриваме с останалия зеленчук. Задушаваме десетина минути на умерен огън без да разбъркваме.

Заливаме с бульона от месото, към който сме прибавили виното и захарта. Захлупваме плътно и варим около 40 мин. Накрая поръсваме ситно нарязаните копър и магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало