Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г телешко месо
• 3 връзки корени за супа
• 2 картофа
• 2 ябълки
• 2 люти чушлета
• 3-4 домата
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1/2 к.ч. червено вино
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от несмилаемите части, нарязваме го на порции и го варим в малко вода, към която сме прибавили 2-3 с.л. олио. После го отцеждаме.
Почистваме корените за супа и ги настъргваме с ренде заедно с картофите, доматите, лютите чушки, ябълките и лука. Прибавяме счукания чесън и 3-4 с.л. олио, посоляваме и разбъркваме.
Намазваме дъното на тенджерата с 1 с.л. олио и разстиламе половината от зеленчуковата смес. Върху нея нареждаме отцеденото от бульона месо и покриваме с останалия зеленчук. Задушаваме десетина минути на умерен огън без да разбъркваме.
Заливаме с бульона от месото, към който сме прибавили виното и захарта. Захлупваме плътно и варим около 40 мин. Накрая поръсваме ситно нарязаните копър и магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...