Кулинарни рецепти » Гола мусака

 Гола мусака

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 1 глава лук
• 2-3 чушки
• 2 картофа
• 2 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио заедно с каймата. Когато лукът стане златист, слагаме ситно нарязаните чушки и нарязаните на кубчета картофи. Прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз, черен и червен пипер.

Разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите и печем в умерено загрята фурна.

Заливаме готовата мусака със смес от разбитите яйца, брашното и млякото и печем, докато хване златиста коричка. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и държим във фурната колкото да се разтопи кашкавалът.

Автор: Стефка Апостолова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало