Продукти: (за 4 порции)
• 2 кг октопод
• 2 яйца
• 2 филета аншоа от консерва
• 3-4 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 1 с.л. галета
• 1 ч.л. вегета
• магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме октопода, отделяме месото и го варим в малко безсолна вода, докато омекне. Отцеждаме, изчакваме да изстине и го прокарваме през месомелачка заедно с филетата аншоа.
Добавяме разбитите яйца, ситно нарязаните магданоз и чесън, вегетата, зехтина и галетата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме.
Оформяме от каймата малки кюфтета, които изпържваме в сгореещената мазнина.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...