Кулинарни рецепти » Жабешки бутчета по провансалски

 Жабешки бутчета по провансалски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г жабешки бутчета
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• 70 мл прясно мляко
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме млякото с черен пипер и сол. Потапяме жабешките бутчета в сместа, след което ги овалваме в брашното.

Сгорещяваме половината от маслото заедно с олиото. Пущаме жабешките бутчета и ги пържим, докато се зачервят. Прибавяме лимоновия сок, магданоза, малко черен пипер и чесъна, който предварително сме запържили в останалото олио.

Подреждаме бутчетата в затоплена чиния за сервиране и ги заливаме с останалото масло, в което сме запържили чесъна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало