Продукти: (за 4 порции)
• 600 г жабешки бутчета
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• 70 мл прясно мляко
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме млякото с черен пипер и сол. Потапяме жабешките бутчета в сместа, след което ги овалваме в брашното.
Сгорещяваме половината от маслото заедно с олиото. Пущаме жабешките бутчета и ги пържим, докато се зачервят. Прибавяме лимоновия сок, магданоза, малко черен пипер и чесъна, който предварително сме запържили в останалото олио.
Подреждаме бутчетата в затоплена чиния за сервиране и ги заливаме с останалото масло, в което сме запържили чесъна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...