Продукти: (за 3-4 порции)
• 100 г ориз
• 100 г зрял черен фасул
• 1 зелена пиперка
• 100 г разтопено краве масло
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.л. куркума
• 1 щипка чесън на прах
• 1 ч.л. кимион
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза и фасула за 30-40 мин в студена вода. Отцеждаме и ги слагаме заедно с куркумата да се варят в кипящата подсолена вода. Варим на слаб огън, докато омекнат.
В сгорещеното масло запържваме чесъна, кимиона и ситно нарязаната пиперка. Заливаме ястието със запръжката и го сервираме горещо.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...