Кулинарни рецепти » Меринги

 Меринги

Продукти:

• 600 г козуначено тесто
• 300 мл вода
• 300 г захар
• няколко капки ромова или конячена есенция
• разредено пелте или бита сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Втасалото козуначено тесто слагаме в малки намаслени и набрашнени къдрави формички и печем в предварително загрята и силна фурна около 1 час.

Оставяме сладкишчетата да изстинат и ги топим в сварения умерено гъст сироп. Напоените меринги разрязваме напречно и пълним с пелтето или разбитата сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало