Продукти:
• 700 г брашно
• 2 яйца
• 150 г краве масло
• 2 г сода бикарбонат
• 100 г пудра захар
• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. кристална захар
• 2 г канела
За сиропа:
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто от двойно пресятото брашно, содата, яйцата, маслото и пудрата захар и го разделяме на две. Разточваме едната половинка на кора, която слагаме в намаслена и набрашнена тавичка, надупчваме я на няколко места с вилица и я изпичаме в умерена фурна.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената, настъргваме ги на ситно ренде, смесваме ги със кристалната захар и леко ги задушаваме под похлупак. След това ги разстиламе върху опечената кора, поръсваме с канелата и покриваме с втората разточена кора. Изпичаме във фурна, на която сме включили само горните нагреватели.
Нарязваме опечената пита на парчета и я заливаме със сироп, който сме прриготвили от захарта, ванилията и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...