Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с овесени ядки

 Зеленчукова супа с овесени ядки

Продукти: (за 5-6 порции)

• 300 г прясно зеле
• 2 картофа
• 1 малка ряпа
• 1 морков
• 1 магданозен корен
• 2 глави лук
• 2 домата
• 1 к.ч. овесени ядки
• 2 с.л. олио
• 7-8 ч.ч. безсолен бульон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите и магданозения корен на кръгчета. Обелваме картофите и ряпата и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме зелето на тънки ивички и заедно с картофите го варим в бульона, докато поомекне.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Щом стане прозрачен, прибавяме морковите, ряпата и магданозения корен и също ги запържваме. Накрая прибавяме обелените и настъргани домати и държим още 3-4 мин на огъня.

Сипваме запръжката в супата, прибавяме овесените ядки и доваряваме на умерен огън. Посоляваме готовата супа и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало