Продукти:
• 12 бишкоти
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. силно кафе
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 250 мл сметана
• 30 г желатин
• 100 г шоколад
• кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в малко вода, за да набъбне. Разбиваме яйцата с млякото и захарта. Прибавяме кафето и варим на умерен котлон при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Слагаме набъбналия желатин и продължаваме да бъркаме, докато той се стопи. Охлаждаме сместа, като внимаваме да не желира.
Нареждаме бишкотите на дъното на правоъгълна тавичка и ги заливаме с охладения крем. Поръсваме отгоре с кокосови стърготини и настърган шоколад и оставяме парфето в хладилник, за да желира.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...