Продукти: (за 2-3 порции)
• 15 г краве масло
• 3 жълтъка
• 25 г захар
• 4 белтъка
• 2 с.л. сладко от боровинки
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°С. В голям тиган с дебело дъно разтопяваме маслото.
Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване, а белтъците избиваме на твърд сняг. Смесваме ги със жълтъците, като бъркаме много внимателно с дървена лъжица, за да не спаднат.
Щом маслото започне да цвърчи, изсипваме сместа в тигана. Оставяме я на умерен котлон около 1 мин, за да се изпържи долната част на омлета. Прехвърляме тигана в загрятата фурна и го оставяме там 8-10 мин, докато омлетът се втвърди.
Намазваме половината от омлета със сладкото. Прегъваме другата половина върху него, наръсваме обилно с пудра захар и сервираме веднага.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...