Продукти:
• 10 филийки хляб
• 1 малка консерва чернодробен пастет (около 220 г)
• 100 г шунка
• 1 зелена пиперка
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз
Начин на приготвяне:
Отрязваме тънки филийки хляб, които намазваме с чернодробния пастет. Отгоре поръсваме настърганите яйца, а върху тях разпределяме ситно нарязаната шунка. Украсяваме с пръстенчета от пиперката и с магданозени листенца.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...