Кулинарни рецепти » Сандвичи с език

 Сандвичи с език

Продукти:

• 2 франзели
• 150 г телешки език
• 150 г шунка
• 250 г масло
• 1-2 ч.л. горчица
• 150 г кисели краставички
• 2-4 твърдо сварени яйца
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Внимателно цепваме, но не докрай франзелите по дължина и вадим по-голямата част от средата им. Разбиваме омекналото масло на пяна, разбъркваме го с горчицата и леко намазваме отвътре франзелите.

Нарязваме краставичките и яйцата на кубчета, а шунката и обеления и сварен език на ситно. Смесваме продуктите, подправяме със сол и черен пипер и пълним франзелите.

Увиваме хлебчетата плътно в тензух или фолио, слагаме ги в хладилника близко до камерата и ги държим там около 1-2 часа. Нарязваме ги на тънки филийки и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало