Продукти: (за 6 порции)
• 3 ч.ч. грах
• 1 кг чушки
• 2 глави лук
• 3 яйца
• 3-4 с.л. галета
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха и го пасираме.
Опичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка. Оставяме да се отцедят и ги смесваме с граховото пюре. Прибавяме настъргания лук, яйцата, галетата и сол на вкус.
Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...