Продукти:
• 1,5 ч. ч. изчистен зелен грах
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1к.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме зеления грах до пълното му омекване и го пасираме. Отгоре настъргваме лука.
Разбиваме 1 яйце и го прибавяме заедно с галета, колкото да получим меко тесто. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме.
Оформяме котлети, овалваме ги в галета, а после в разбито яйце и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...