Продукти: (за 4 порции)
• 5 портокала
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 50 г захар
• 3 белтъка
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 200°С.
Изцеждаме сока на единия портокал, а кората му настъргваме на ситно. Измиваме останалите портокали и им срязваме капачета. С остър нож минаваме между кората на портокалите и бялата вътрешна част и с лъжичка ги издълбаваме. Изстискваме през марля сока от сърцевините и го смесваме със сока на първия портокал. Трябва да получим около 300 мл.
В дълбок съд стопяваме маслото, сваляме го от котлона и го смесваме го с брашното. Прибавяме захарта, портокаловата кора и портокаловия сок. Връщаме на котлона и с бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Оставяме я да изстине.
Разбиваме белтъците на твърт сняг и ги объркваме в суфлето.
Обвиваме портокаловите кори с фолио и ги слагаме в четири огнеупорни купички. Подреждаме купичките в тавичка за печене /най-добре тефлонова/, наливаме в портокаловите кори суфлето и печем 20-25 мин. Махаме фолиото, а портокалите разпределяме в чинийки. Сервираме суфлето веднага.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...