Кулинарни рецепти » Супа от телешки джолан по ловджийски

 Супа от телешки джолан по ловджийски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г телешки джолан
• 1 стрък праз
• 1 ч.ч. гъби
• 2 домата
• 2 червени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обираме месото от джолана и го нарязваме, а костта срязваме на две части, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Щом водата заври, прибавяме месото и посоляваме. Когато месото омекне, прибавяме нарязания на дребно праз, нарязаните на ивици гъби и ситно нарязаните чушки и домати.

След 15 мин приготвяме запръжка от олиото, ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Разреждаме и изсипваме в супата. Готовата супа подправяме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало