Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от хек или налим
• 500 г картофи
• 2 жълтъка
• 60 г краве масло
• 4-5 с.л. прясна сметана
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които варим в подсолена вода. Отцеждаме ги от бульона и ги нареждаме в средата на намаслена тавичка. Наоколо нареждаме обелените и нарязани на еднакви парчета картофи.
Разбиваме жълтъците със сметаната и при непрекъснато бъркане прибавяме маслото, леко препеченото брашно и настъргания кашкавал. Накрая разреждаме с малко бульон от рибата, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Заливаме рибата и картофите с така приготвения бульон и печем 20 мин в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...