Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 40 г краве масло
• 100 г бадемови ядки
• 1 к.ч. коняк
• 2 портокала
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка босилек
• 2 стръка джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме натрошения дафинов лист със ситно нарязаните джоджен, босилек и чесън. Разпределяме тази смес във вътрешноста на четирите риби.
Нареждаме пъстървите в тавичка, обилно намазана с мазнина. Поръсваме със счуканите бадеми, сол и черен пипер на вкус.
Смесваме коняка със сока, който сме изцедили от портокалите, и заливаме рибата с тази смес. Печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...