Кулинарни рецепти » Печена риба с брюкселско зеле

 Печена риба с брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от бяла риба
• 250 г брюкселско зеле
• 125 мл зеленчуков бульон
• 150 г листа от бяло зеле
• 1 глава лук
• 3 с.л. маргарин
• 3 белтъка
• 100 мл прясно мляко
• настъргано индийско орехче
• кимион, шафран
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Бланшираме брюкселското зеле 2-3 мин във вряща подсолена вода и го отцеждаме.. Възвираме зеленчуковия бульон и бланшираме зелето още 10 мин. Нарязваме го на четвъртинки. Бялото зеле нарязваме на ивици и също го бланшираме в кипяща и подсолена вода.

Сгорещяваме маргарина и задушаваме 3-4 мин нарязания на ситно лук, прибавяме нарязаното на ивички филе, пържим и него 3-4 мин и накрая прибавяме двата вида зеле. Задушаваме още малко и наръсваме с кимиона, индийското орехче, сол и черен пипер.

Прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме с магданоза. Разбиваме млякото с белтъците, подправяме със шафрана и заливаме ястието. Захлупваме и печем на водна баня 40 мин на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало