Продукти:
• 1 кг червено салатно цвекло
• 1 корен хрян
• 1 ч.л. ким
• ябълков оцет, олио, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме цвеклото и след като изстине го обелваме и нарязваме на пръчици с къдрав резец. Нареждаме пръчиците в стъклен съд като между редовете слагаме настърган хрян, ким и сол. Заливаме с оцет и олио, захлупваме и слагаме хладилник.
Поднасяме гарнитурата след 2 дни към пържени меса, птици и риба.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...