Продукти:
• 200 г ориз
• 2 с.л. масло
• 2-3 банана
• 1 щипка черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме изчистения и измит ориз в 600 мл подсолена вода.
Запържваме обелените и нарязани на тънки ивици банани в сгорещеното масло и ги смесваме с ориза. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Сервираме като гарнитура към риба или месо.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....