Продукти:
• 2-3 малки глави целина
• 4-5 картофа
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината и картофите и ги нарязваме на тънки кръгчета.
В тенджера нареждаме ред картофи, ред целина, като всеки ред поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Заливаме с олиото и 5-6 с.л. вода. Захлупваме и слагаме гарнитурата да се задушава на слаб огън, докато омекнат зеленчуците.
Поднасяме към печено и варено месо и към колбаси на скара.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...