Кулинарни рецепти » Грозде в ракия

 Грозде в ракия

Измиваме 1 кг черно зряло грозде и откъсваме всяко зърно с малка дръжка. Подреждаме гроздето в по-голям буркан.

Прибавяме 1 пакетче канела и 4 зърна карамфил. Заливаме с 500 мл 45-градусова ракия. Затваряме буркана добре и го оставяме да преседи 20 дни. След това изваждаме подправките.

Разтваряме 200 г захар в 1 к.ч. вода, изчакваме да изстине и я изсипваме върху гроздето.

След 3 седмици ще имаме питие с неповторим вкус и пияно грозде, което е невероятна подправка към печени меса и дивеч.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало