Продукти:
• 200 г дребни скариди
• 1 ч.ч. течна сметана
• 1 равна с.л. брашно
• 2 с.л зехтин
• 1 к.ч. бяло вино
• черен и бял пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и подсушаваме скаридите. Пускаме ги в загретия зехтин и леко ги запържваме. Заливаме ги със сметаната и виното и задушаваме няколко минути на слаб огън, като периодично разбъркваме.
После сипваме брашното, размито в малко вода, посоляваме, поръсваме с черен и бял пипер и задушаваме още 2-3 мин, като бъркаме непрекъснато. Поднасяме веднага със сварени тънки макарони.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...