Продукти:
• 4-5с.л. сос от печено месо
• 2 ч.ч. силен бульон
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. сметана
• 1 лимон
• 1 с.л. захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме брашното с част от бульона, прибавяме го към останалия бульон и с получената смес разреждаме соса от печено месо.
Обелваме лимона, нарязваме ге на колелца, почистваме ги от семките и ги слагаме в соса. Добавяме виното, захарта и черния пипер, посоляваме и варим 20 мин на умерен огън.
Претриваме готовия сос през сито и го застройваме със сметаната. Този сос е подходящ за всички печени меса с изключение на свинското.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...