Кулинарни рецепти » Руски сос за печени меса

 Руски сос за печени меса

Продукти:

• 4-5с.л. сос от печено месо
• 2 ч.ч. силен бульон
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. сметана
• 1 лимон
• 1 с.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Размиваме брашното с част от бульона, прибавяме го към останалия бульон и с получената смес разреждаме соса от печено месо.

Обелваме лимона, нарязваме ге на колелца, почистваме ги от семките и ги слагаме в соса. Добавяме виното, захарта и черния пипер, посоляваме и варим 20 мин на умерен огън.

Претриваме готовия сос през сито и го застройваме със сметаната. Този сос е подходящ за всички печени меса с изключение на свинското.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало