Продукти:
• 1 по-голям корен от хрян
• 2 главички червено цвекло
• 1/2 ч.л. захар
• ябълков оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме корена хрян, настъргваме го на ситно ренде, заливаме с 1 к.ч. топла вода, покриваме и оставяме да престои така 30 мин.
Обелваме червеното цвекло и го настъргваме на едро ренде. Смесваме го с хряна, захарта, сол и оцет на вкус и разбъркваме добре. Поднасяме соса към варено, печено и желирано месо или пача.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...