Продукти:
• 20 листа от киселец
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. сметана
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. наситнен магданоз
• 2-3 с.л. наситнен зелен лук
• 2-3 щипки смлян бял пипер
• 2 щипки босилек
• 1 щипка индийско орехче
• 1 жълтък
• сол
• прясно мляко
Начин на приготвяне:
Задушаваме листата с малко подсолена вода и маслото. Размиваме брашното, доливаме постепенно мляко и бъркаме непрекъснато с дървена лопатка, подправяме на вкус и размесваме всички продукти. Пускаме пасатора и подправяме с жълтъка.
Сервираме с варено говеждо месо, сварени яйца или картофи.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...