Продукти:
• 20 листа от киселец
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. сметана
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. наситнен магданоз
• 2-3 с.л. наситнен зелен лук
• 2-3 щипки смлян бял пипер
• 2 щипки босилек
• 1 щипка индийско орехче
• 1 жълтък
• сол
• прясно мляко
Начин на приготвяне:
Задушаваме листата с малко подсолена вода и маслото. Размиваме брашното, доливаме постепенно мляко и бъркаме непрекъснато с дървена лопатка, подправяме на вкус и размесваме всички продукти. Пускаме пасатора и подправяме с жълтъка.
Сервираме с варено говеждо месо, сварени яйца или картофи.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...