Кулинарни рецепти » Снежни топки с карамел

 Снежни топки с карамел

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 л прясно мляко
• 6 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме с 1 ч.ч. захар. Разбиваме белтъците на твърд сняг с половината от останалата захар.

Затопляме млякото в голяма тенджера. С помощта на две супени лъжици оформяме топки от разбитите белтъци. Пускаме белтъчените топки да се варят около 30 сек в млякото, като по средата на варенето ги обръщаме, за да се сварят от всички страни. Изваждаме топките отцеждаме ги през цедка и ги нареждаме една до друга /а не една върху друга/.

Когато сварим всички топки, прецеждаме млякото и го смесваме с разбитите жълтъци. Прибавяме ванилията и варим крема, докато се сгъсти. Изсипваме готовия крем в дълбока чиния, нареждаме върху него белтъчените топки и го оставяме да изстине.

Карамелизираме останалата захар, разтваряме карамела с малко вода и го поръсваме на капки върху белтъчените топки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало