Кулинарни рецепти » Кадънки

 Кадънки

Продукти:

• 125 г брашно
• 125 г краве масло
• 125 г захар
• кората от 1 лимон
• 100 г печени лешници
• 5 яйца
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме захарта с жълтъците, добавяме настърганата лимонова кора. Разбиваме начуканите лешници с един белтък и добавяме към жълтъците. Бъркаме и постепенно прибавяме брашното, солта, разбитите на сняг белтъци и накрая - маслото.

Вземаме малки формички за печене, намазваме ги с масло и поръсваме с брашно. Пълним ги със сместа и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало