Продукти:
• 120 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 70 г смлени орехи
• 1 жълтък
• 4 ванилии
• 70-80 г брашно
• 1/2 ч.л. канела
• мазнина за тавата
• пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Омекналото масло разбиваме на пухкав крем със захарта. Прибавяме жълтъкът, орехите, ванилиите, ка-нелата и брашното. Избъркваме добре сместа.
Правим топчета или разточваме тестото на кора с дебелина около 1 см и с различни форми изрязваме бисквитки. Печем ги в намазнена тавичка в загрята умерена фурна. Като изстинат, ги овалваме или на-ръсваме с пудра захар.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...